Meubelfabriek ,,NEDERLAND''

J.A.HUIZINGA

Westersingel - Groningen

Huizinga terug op de beurs

 

De woonbeurs naar het concept zoals we dat nu kennen, bestond in de tijd van Jacobus Huizinga nog niet. Wel was hij al vanaf het prille begin van zijn activiteiten met zijn producten present op meubelbeurzen in het hele land en won daar ook regelmatig eerste en ereprijzen.

Maar bijna tachtig jaar na het verscheiden van de destijds zeer vermaarde meubelfabrikant, geeft Huizinga alsnog acte de présence op een woonbeurs, die van Wonen&Co in Martiniplaza in Groningen. Met dank aan de organisatie van de beurs zijn de samenstellers van de tentoonstelling 'J.A. Huizinga: meubelfabrikant alhier' in de gelegenheid gesteld op de woonbeurs aandacht te vragen voor de expositie. Dat doen ze met informatiemateriaal, maar ook zullen een aantal meubels van de fabriek van Huizinga worden tentoongesteld.

 

Wonen&Co de beurs

19-22 maart 2015

Martiniplaza, Groningen

www.wonenenco.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op de foto voor een vergroting

 

Tentoonstelling van Kunst & Nijverheid in Groningen, 1903. Inzending voor een studeerkamer, met goud bekroond.

Op zoek naar Huizinga

 

Onderdeel van de expositie eind dit jaar in het Veenkoloniaal Museum in Veendam is de reconstructie van een stijlkamer naar voorbeeld van een ansicht die rond 1905 als promotiemateriaal is uitgegeven.

Voor de inrichting van de stijlkamer zijn de samenstellers nog op zoek naar de volgende authentieke objecten (1900/1920): tapijt, tafelloper, gordijnen en vitrages, gipsen buste van de Venus van Milo, pied-de-stal (hoge bijzettafel) vervaardigd door de 'Nederland'.

De samenstellers komen graag in contact met eigenaren die een of meerdere van de gezochte objecten in tijdelijke bruikleen willen afstaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties: via deze site onder 'Contact'

 

Nieuwsarchief

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Terug naar Home-pagina

>

Leidelmeijer opent Huizinga-expositie

 

Frans Leidelmeijer opent op 22 november 2015 in het Veenkoloniaal Museum in Veendam de tentoonstelling over J.A. Huizinga. Leidelmeijer is kunsthandelaar, auteur en geldt algemeen als een specialist in kunst en vormgeving uit de periode 1880 tot en met 1980. Verder is hij onder andere bekend van het AVRO-programma Tussen Kunst en Kitsch.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.leidelmeijer.nl